Alarmsymptomen

Bijgewerkt op 14 mei 2021

Wat zijn alarmsymptomen?

Alarmsymptomen zijn klachten die kunnen wijzen op een ernstige ziekte. Het hebben van een alarmsymptoom betekent niet automatisch dat je een ernstige ziekte, bijvoorbeeld kanker, onder de leden hebt. Het is echter wel een reden om de klacht serieus te nemen. Als de klacht niet snel vanzelf verdwijnt is dat reden om de huisarts te raadplegen.

Voor zowel patiënt als arts is het van belang om alarmsymptomen te kennen. Dat helpt namelijk bij het inschatten of nader onderzoek nodig is om een ernstige oorzaak van de klachten uit te sluiten. Als een ernstige ziekte ten grondslag ligt aan de klacht is het namelijk van belang deze zo snel mogelijk op het spoor te komen. Een vroege diagnose betekent immers dat snel de juiste behandeling kan worden ingesteld. Dit kan de overlevingskans sterk verbeteren.

Voorbeelden van alarmsymptomen

Hieronder volgt een lijst met voorbeelden van alarmsymptomen.

Let op! De bovengenoemde alarmsymptomen hoeven niet te wijzen op een ernstige aandoening. Ze kunnen namelijk ook bij andere aandoeningen voorkomen. Als ze echter blijven bestaan, of als je je zorgen maakt, is het zinvol om de arts te raadplegen. In het geval van bloedverlies is het aan te raden om direct de arts te bezoeken.

Engelse vertaling

alarm symptoms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven