Voorhoofdspijn

Bijgewerkt op 7 mei 2022

Wat is voorhoofdspijn?

Voorhoofdspijn is pijn aan het voorhoofd. Dat is het gebied tussen de haargrens en de bovenkant van de ogen en de neusbrug. De medische naam voor voorhoofdspijn is ‘frontale hoofdpijn‘ of ‘frontale cefalgie’.

Oorzaken voorhoofdspijn

Er zijn verschillende aandoeningen en omstandigheden die kunnen leiden tot voorhoofdspijn. De meest voorkomende zijn spanningshoofdpijn, neusbijholteontsteking, migraine en aandoeningen van de ogen. Er zijn echter nog een aantal zeldzamere oorzaken voor pijn aan het voorhoofd. Onderaan deze webpagina staat een uitgebreide lijst met oorzaken van voorhoofdspijn.

Engelse vertaling

frontal headache


Voorhoofdspijn – Differentiaal Diagnose (DD)

Hieronder een lijst met oorzaken van voorhoofdspijn. Het getal achter de oorzaak geeft een schatting van het aantal mensen dat jaarlijks vanwege die oorzaak pijn in het voorhoofd heeft.

Vaak voorkomende oorzaken van voorhoofdspijn: >1.000/jaar

Minder vaak voorkomende oorzaken van voorhoofdspijn: <1.000/jaar

Zeldzame oorzaken van voorhoofdspijn: <100/jaar

Synoniemen

Andere namen voor voorhoofdspijn zijn voorhoofdpijn, pijn voorhoofd, pijnlijk voorhoofd, pijn in voorhoofd, pijn aan voorhoofd, frontale hoofdpijn, pijn in het voorhoofd, voorhoofdspijn, hoofdpijn aan het voorhoofd, hoofdpijn in het voorhoofd, pijn aan het voorhoofd, frontale cefalalgie en frontale cefalgie.


Scroll naar boven