Verkleuring tanden

Verkleuring tanden

Verkleuring van de tanden is een veel voorkomende klacht. Vaak is het een tijdelijk probleem, veroorzaakt bijvoorbeeld door het eten van voedingsmiddelen die bepaalde kleurstoffen bevatten, of het drinken van wijn. Maar het kan ook een hardnekkige verkleuring zijn, bijvoorbeeld gele tanden door roken, afwijkingen aan het gebit en de normale verkleuring die bij ouder worden past. Ook het gebruik van bepaalde geneesmiddelen – vooral antibiotica – kan leiden tot verkleuring van de tanden. Ten slotte zijn er nog een aantal zeldzame stofwisselingsziekten die tandverkleuring kunnen veroorzaken.

verkleuring tanden
verkleurde tanden

Oorzaken verkleuring tanden

Hieronder een uitgebreid overzicht van oorzaken van verkleuring van de tanden. Het getal achter de oorzaak geeft een schatting van het aantal mensen dat jaarlijks vanwege die oorzaak een verkleuring van de tanden krijgt.

Synoniemen

gele tanden, verkleuring tanden, bruine tanden, verkleurde tanden, tandverkleuring, koffieaanslag, gekleurde tanden, donkere tanden, donkere verkleuring van de tanden, verkleurd gebit, verkleuring van de tanden, verkleuring gebit, donkere verkleuring gebit, bruine verkleuring van de tanden, bruine verkleuring gebit, gele verkleuring tanden, gele verkleuring gebit, geelbruine tanden, geelbruin gebit, bruingele tanden, bruingeel gebit, oppervlakkige tandverkleuring, zwarte verkleuring van tanden, aanslag op de tanden

Engelse vertaling

tooth discoloration

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven