Slechte adem

Bijgewerkt op 5 februari 2020

Slechte adem

Iedereen maakt het wel eens mee: een gesprekspartner met een onaangename geur uit de mond. Je hebt de neiging om je af te wenden maar vindt dat onbeleefd. Eigenlijk heb je het gevoel dat je degene erop moet wijzen dat ie iets aan z’n stinkende adem moet doen, maar dat ligt weer zo gevoelig. En misschien vinden anderen ook wel dat jijzelf een slechte adem hebt. Dan zou je het liefst willen dat iemand je erop wijst. Kortom, een netelige kwestie waar we allemaal wel eens mee te maken hebben.

slechte adem (halitose)
slechte adem

De medische term voor uit de mond stinken is ‘foetor ex ore’ of ‘halitose’

Oorzaken slechte adem

Er zijn een aantal veel voorkomende en bekende oorzaken voor een slechte adem, namelijk roken, het eten van knoflook of verse uien en het gebruik van visoliecapsules. Daarnaast zijn er ook een groot aantal medische en tandheelkundige oorzaken. Hieronder een overzicht:

Behandeling slechte adem

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen tegen een slechte adem. Ten eerste is een goede mondhygiëne natuurlijk van groot belang. Dat betekent minimaal twee keer per dag de tanden goed poetsen.

Daarnaast zijn er drogisterijmiddelen die speciaal bedoeld zijn om de adem op te frissen, zoals mondwater en mondverfrissende sprays.

Synoniemen slechte adem

uit de mond stinken, uit mond stinken, vieze adem, stinken uit de mond, hardnekkige halitose, slechte adem, uit de mond ruiken, slechte adem, vieze geur uit de mond, stinken uit de mond, onfrisse adem, halitosis, halitose, stinkende adem, adem stinkt, uit je bek stinken, ruikende adem, foetor ex ore

Engelste term

bad breath, halitosis


Gepubliceerd door: Simpto.nl
Datum van publicatie: 6 september 2015
Auteur: Erwin Douwes
Laatst bijgewerkt op: 12 december 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven