Pijn achterkant knie

Bijgewerkt op 1 december 2016

Pijn achterkant knie

Pijn aan de achterkant van de knie kan veel verschillende oorzaken hebben. Sommige onschuldig, maar anderen mogen niet gemist worden omdat ze vervelende complicaties kunnen geven. Zo moet bij iemand met pijn achter de knie altijd rekening worden gehouden met de mogelijkheid van een trombosebeen.

Oorzaken pijn achterkant knie

Pijn in de knieholte bij kinderen wordt vaak veroorzaakt door groeipijn. Bij mensen tussen de 20 en 40 jaar is de oorzaak vaak een blessure, soms een Baker’se cyste. Bij ouderen wordt pijn aan de achterkant van de knie meestal veroorzaak door gewrichtsslijtage van het kniegewricht. De oorzaak kan echter ook in de bloedvaten gelegen zijn (spataderen, trombose, aneurysma).

Hieronder een uitgebreid overzicht van oorzaken voor pijn aan de achterkant van de knie. De lijst is gesorteerd naar frequentie van voorkomen, met bovenaan de meest voorkomende oorzaak voor pijn aan de achterkant van de knie. Het getal achter de aandoening is een schatting van het aantal gevallen per jaar in Nederland waarbij de klacht ‘pijn achter de knie’ optreedt.

De gegevens in de tabel zijn afkomstig van de Simpto-database. De Simpto-database bevat informatie over de epidemiologie en symptomatologie van ruim 8.500 ziektebeelden en andere diagnoses. Daarnaast bevat de database informatie over meer dan 2.500 verschillende symptomen en klinische bevindingen. Voor al deze symptomen en klinische bevindingen bevat de database een differentiaal diagnose. Op deze webpagina is de differentiaal diagnose voor ‘pijn achterkant knie’ weergegeven. Heeft u of weet u een oorzaak die niet staat vermeld, dan kunt u hieronder een reactie achterlaten of ons per email informeren (info@simpto.nl). Wij zullen deze dan aan de lijst toevoegen.

Behandeling pijn knieholte

Pijn in het algemeen kan bestreden worden met pijnstillers (analgetica). Het is echter beter om eerst de oorzaak van de klachten te achterhalen. Dan kan gerichter worden behandeld.

Synoniemen

pijn aan de knieholte, pijn in de knieholte, pijn aan de achterzijde van de knie, pijn achterkant knie, pijn achter de knie, pijn aan de achterkant van de knie, pijn knieholte, pijn aan achterkant knie, knieholtepijn


Gepubliceerd door: Simpto.nl
Datum van publicatie: 6 augustus 2014
Auteur: Erwin Douwes
Laatst bijgewerkt op: 1 december 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven