Opgezwollen tandvlees

Bijgewerkt op 16 juni 2020

Oorzaken opgezwollen tandvlees

Zwelling van het tandvlees kan verschillende oorzaken hebben. Meestal gaat het om onschuldige aandoeningen, maar er zijn ook kwaadaardige ziekten die tandvleeszwelling kunnen geven. De medische term voor opgezwollen tandvlees is ‘gingivahyperplasie’.

opgezwollen tandvlees (gingivahyperplasie)
opgezwollen tandvlees

Hieronder een overzicht van aandoeningen die gezwollen tandvlees kunnen geven.

Wat doen bij opgezwollen tandvlees?

Zwelling van het tandvlees is een reden om de tandarts of de huisarts te raadplegen. De oorzaak is namelijk meestal goed behandelbaar. Bovendien kan de zwelling zelf leiden tot andere klachten zoals het ontstaan van tandvleesontsteking, scheve of losse tanden, en een ‘slechte adem‘.

De gegevens in grafie en tabel zijn afkomstig van de Simpto-database. De Simpto-database bevat informatie over de epidemiologie en symptomatologie van ruim 8.500 ziektebeelden en andere diagnoses. Daarnaast bevat de database informatie over meer dan 2.500 verschillende symptomen en klinische bevindingen. Voor al deze symptomen en klinische bevindingen bevat de database een differentiaal diagnose. Op deze webpagina is de differentiaal diagnose voor ‘opgezwollen tandvlees’ weergegeven.


Gepubliceerd door: Simpto.nl
Datum van publicatie: 9 april 2015
Auteur: Erwin Douwes
Laatst bijgewerkt op: 28 november 2017


Synoniemen

Andere namen voor opgezwollen tandvlees zijn gezwollen tandvlees, tandvleeszwelling, zwelling van het tandvlees, hyperplasie van de gingiva, verdikking van het tandvlees, zwelling van het tandvlees, tandvleeszwelling, gingivahyperplasie, gingivahypertrofie, gingiva-hyperplasie, verdikking tandvlees, tandvleesverdikking, gingivazwelling, tandvleeshyperplasie en tandvleeshypertrofie.

1 gedachte over “Opgezwollen tandvlees”

  1. I. Zonenbergs

    gezwollen tandvlees, zwelling, verdikking van tandvlees. Buitenkant opgezwollen.
    Ik ben bang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven