Opgezwollen gezicht

Opgezwollen gezicht

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een opgezwollen gezicht (= zwelling van het gezicht) en een zwelling in het gezicht. Een zwelling van het gezicht betreft een groot deel van het gezicht of het hele gezicht. Hiermee wordt in feite bedoeld dat het gezicht dikker is dan normaal. Een zwelling in het gezicht is een plaatselijke zwelling.

Welke oorzaken zijn er?

Klik op de afbeelding hieronder voor de meest voorkomende oorzaken voor een opgezwollen gezicht. De oorzaken zijn gerangschikt naar frequentie van voorkomen.

oorzaken dik gezicht
oorzaken opgezwollen gezicht

Hieronder de volledige lijst met alle mogelijke oorzaken van ‘opgezwollen gezicht’. Het getal achter de diagnose geeft een schatting van het aantal mensen dat jaarlijks in Nederland een zwelling van het gezicht krijgt ten gevolge van de betreffende aandoening.

Veel voorkomende oorzaken van een opgezwollen gezicht: >1.000/jaar

Minder vaak voorkomende oorzaken van een opgezwollen gezicht: <1.000/jaar

Zeldzame oorzaken van een opgezwollen gezicht: <100/jaar

De gegevens in grafie en tabel zijn afkomstig van de Simpto-database. De Simpto-database bevat informatie over de epidemiologie en symptomatologie van ruim 8.500 ziektebeelden en andere diagnoses. Daarnaast bevat de database informatie over meer dan 2.500 verschillende symptomen en klinische bevindingen. Voor al deze symptomen en klinische bevindingen bevat de database een differentiaal diagnose. Op deze webpagina is de differentiaal diagnose voor ‘opgezwollen gezicht’ weergegeven.

Synoniemen voor opgezwollen gezicht

Andere namen voor ‘opgezwollen gezicht’ zijn: zwelling van het gezicht, dik gezicht, gezwollen gezicht, opgezet gezicht, zwelling van het gelaat, gezwollen gelaat, zwelling gezicht, gezichtsoedeem, en pafferig gezicht.

Engelse vertaling

facial swelling


Gepubliceerd door: Simpto.nl
Publicatiedatum: 14 juli 2014
Auteur: Erwin Douwes
Laatst bijgewerkt op: 2 oktober 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven