Metaalsmaak

Metaalsmaak in de mond

Een metaalachtige smaak in de mond is een symptoom dat bij verschillende aandoeningen kan voorkomen. Op deze webpagina een overzicht van mogelijke oorzaken. Vaak wordt niet direct een oorzaak gevonden en blijft het onduidelijk waarom er een metaalsmaak aanwezig was.

metaalsmaak - vrouw met metalen schroef in de mond

Oorzaken metaalsmaak in de mond

Er zijn veel mogelijke oorzaken voor het krijgen van een metaalsmaak in de mond. De meest voorkomende zijn het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, zwangerschap, en roken.

Hieronder een overzicht van mogelijke oorzaken. Het getal achter de oorzaak is een schatting van het aantal nieuwe gevallen per jaar in Nederland ten gevolge van die oorzaak.

Wat is de behandeling?

Een metalen smaak in de mond gaat vaak vanzelf over. Als dat niet zo is kan het een reden zijn om de arts te raadplegen.

Er bestaat geen behandeling die er speciaal op is gericht om een metaalsmaak uit de mond te krijgen. Het is sowieso beter om te proberen erachter te komen wat de ijzerachtige smaak veroorzaakt. Dan kan namelijk gericht de oorzaak worden aangepakt.

Synoniemen

Andere namen voor metaalsmaak zijn ijzersmaak, ijzeren smaak, metalen smaak, metaalsmaak in de mond, metalen smaak in de mond, metallogeusia, metaalachtige smaak in de mond, ijzersmaak in de mond, en ijzerachtige smaak in de mond.

4 gedachten over “Metaalsmaak”

  1. Typisch… Ik heb deze vervelende smaak ook gekregen na het stoppen met roken… Vooral na het drinken van water is het sterk.

  2. Trui Van Nieuwenbergh

    ik heb een (metaal)bloedsmaak gekregen sinds ik gestopt ben met roken, ik heb geen nieuwe medicatie bij gekregen, (Lupus & Fibro) ik ben niet op dieet, ik ben gestopt met suiker in de koffie, ik eet nu (bijna) alles,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven