Loslatende nagel

Bijgewerkt op 29 oktober 2019

Loslatende nagel

Loslaten van de nagel komt regelmatig voor. Normaal zit de nagel vast aan het nagelbed. Bij een loslatende nagel raakt deze verbinding los. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Kijk voor een lijst van oorzaken onder ‘oorzaken loslatende nagel’.

loslatende nagel (onycholyse)
loslatende nagel

De medische term voor het loslaten van nagels is ‘onycholyse’.

Oorzaken loslatende nagel

Er zijn veel verschillende oorzaken voor het loslaten van een nagel. Hieronder een overzicht. Het getal achter de oorzaak geeft een schatting van het aantal mensen bij wie jaarlijks de betreffende diagnose wordt gesteld van wege de klacht ‘loslaten van de nagel’.

Behandeling loslatende nagel

De behandeling van een nagel die loslaat is afhankelijk van de onderliggende oorzaak.

Synoniemen

loslaten van de nagel, loslaten nagel, loslating nagel, loslating van de nagel, loslatende nagel, losliggende nagel, nagel laat los, loszittende nagel, losse nagel, losse nagels, loszittende nagel, nagel laat los, losse vingernagel, loszittende nagels, loslaten van de nagels, nagels laten los, uitvallen van de nagels, onycholyse, distale onycholyse, uiteinde van de nagels laten los, losse nagels, los zitten van de nagels, nagelloslating, verlies van nagels, verliezen van de nagels, uitvallen van nagels, verlies van de nagels, losgelaten nagel, onycholyse, nagel laat los van het nagelbed


Gepubliceerd door: Simpto.nl
Datum van publicatie: 4 september 2014
Auteur: Erwin Douwes
Laatst bijgewerkt op: 5 oktober 2016

1 gedachte over “Loslatende nagel”

  1. Ik heb dit aan een aantal vinger nagels heb mij gestoten tegen het nagelbed. Wat kan ik doen is lelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven