Jeukende hoofdhuid

Bijgewerkt op 11 januari 2020

Oorzaken jeukende hoofdhuid

Hieronder een overzicht van oorzaken voor jeuk op het hoofd.

Let op! De onderstaande oorzaken treden vaak bij verschillende leeftijdsgroepen op. Hoofdluis is bijvoorbeeld een oorzaak die vooral bij schoolgaande kinderen voorkomt. Roos juist bij pubers en (jong)volwassenen. De getallen achter de diagnoses geven een schatting van het aantal nieuwe gevallen van de betreffende aandoening. Het gaat hierbij niet om het totale aantal nieuwe gevallen, maar het aantal waarbij ‘jeukende hoofdhuid’ als klacht optreedt.

jeuk op het hoofd
jeuk op het hoofd

De gegevens in de tabel zijn afkomstig van de Simpto-database. De Simpto-database bevat informatie over de epidemiologie en symptomatologie van ruim 8.500 ziektebeelden en andere diagnoses. Daarnaast bevat de database informatie over meer dan 2.500 verschillende symptomen en klinische bevindingen. Voor al deze symptomen en klinische bevindingen bevat de database een differentiaal diagnose. Op deze webpagina is de differentiaal diagnose voor ‘jeukende hoofdhuid’ weergegeven.

1 gedachte over “Jeukende hoofdhuid”

  1. G.a.m boksebeld

    Heb ook irritatie van de hoofdhuid met name in de haargroeigedeelte de niet begroeide hoofdhuid laat kleine schilfertjes los dit is vervelend voor je gevoel en onsmakelijk gezicht op donkere kleding.
    Naam medicijn tamsulosine.
    Vr. Gr gerardgboksebeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven