Hangend ooglid

Bijgewerkt op 25 juni 2020

Hangend ooglid (ptosis)

Een afhangend bovenooglid komt vaak voor. Vaak gaat het om een onschuldige aandoening. Soms is een ernstiger aandoening de oorzaak.

Oorzaken hangend ooglid

Hieronder een uitgebreide lijst met oorzaken van een hangend ooglid. Het getal achter de oorzaak is een schatting van het aantal mensen dat jaarlijks in Nederland vanwege die oorzaken een afhangend ooglid krijgt.

Behandeling hangend ooglid

De behandeling van een afhangend ooglid hangt af van de onderliggende oorzaak. Als behandeling van de onderliggende oorzaak niet mogelijk is of onvoldoende helpt kan het hangende ooglid geopereerd worden. Hierbij wordt het bovenooglid ingekort. Een dergelijke operatie wordt door een plastisch chirurg of een oogarts gedaan. Een dergelijke operatie wordt ‘operatieve ptosiscorrectie’ genoemd.

Synoniemen

hangend bovenooglid, ptosis, oog zit half dicht, hangend ooglid, afhangend ooglid, ptose, blefaroptose, laaghangend ooglid, oogleden hangen, ooglid hangt, hangend ooglid, afhangend ooglid, ene ooglid hangt lager dan andere, ptosis, uitgezakt bovenooglid, oog zit half dicht, oog half dicht, afhangend bovenooglid

Engelse vertaling

ptosis

Duitse vertaling

Ptosis

Scroll naar boven