Groeven in tong

Bijgewerkt op 31 januari 2017

Oorzaken groeven in tong

Groeven in de tong is een normaal verschijnsel dat bij ongeveer 3% van de mensen voorkomt. Het wordt ook wel fissuurtong, kloventong of kloofjestong genoemd. De medische term is lingua fissurata.

groeven in tong

Er zijn een aantal aandoeningen waarbij groeven in de tong vaker voorkomen. Het gaat om onderstaande aandoeningen. Het getal achter de aandoening is een schatting van het aantal nieuwe gevallen per jaar in Nederland waarbij een kloofjestong voorkomt als symptoom.

Synoniemen voor groeven in tong zijn gegroefde tong, groeven in tong, groeven tong, tong met groeven, groeven in de tong, diepe groeven in de tong, plooien in tong, diepe plooien in de tong, diepe plooien in tong, diepe groeven in tong, diepe groef in tong, gespleten tong, fissuurtong, lingua fissurata, lingua plicata, kloven in tong, kloofjes in tong, kloventong, kloofjestong


Gepubliceerd door: Simpto.nl
Datum van publicatie: 31 januari 2017
Auteur: Erwin Douwes
Laatst bijgewerkt op: 31 januari 2017

1 gedachte over “Groeven in tong”

  1. Vroeger kreeg ik bij gebruik van bepaalde antibiotica kloven in mijn tong.nooit meer gehad maar sinds 2 weken gebruik ik ontzuringsthee en de kloven zijn weer terug kan dat aan de thee liggen ..ik gebruik al jaren dezelfde medicatie maar sinds 2 weken gebruik ik ook glucosamine chondroitine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven