Bult knieholte

Bijgewerkt op 4 april 2022

Bult knieholte

Met een bult of bultje in de knieholte wordt hier bedoeld een zwelling met een doorsnede van minder dan 2 cm. Oorzaken van zwellingen die groter zijn staan vermeld bij ‘zwelling in de knieholte‘.

Een bult in de knieholte kan verschillende oorzaken hebben. Meestal zal de bult worden veroorzaakt door een vetgezwelletje of een talgbultje. Maar een Bakerse cyste (kniekuilcyste) kan ook beginnen als een kleine bult. Daarnaast kan de bult ook worden veroorzaakt door een uitgezet bloedvat, een spatader of een verwijding van een bloedvat (aneurysma). Tenslotte zijn er nog een aantal zeldzame oorzaken zoals een gezwel van zenuwweefsel of lymfeklieren die in de knieholte liggen.

Oorzaken bult knieholte

Hieronder een lijst met mogelijke oorzaken van een bult of bultje in de knieholte. Het getal achter de oorzaak is een schatting van het aantal mensen dat jaarlijks in Nederland vanwege die oorzaak een bult in de knieholte krijgt.

De gegevens hierboven zijn afkomstig van de Simpto-database. De Simpto-database bevat informatie over de epidemiologie en symptomatologie van ruim 8.500 ziektebeelden en andere diagnoses. Daarnaast bevat de database informatie over meer dan 2.500 verschillende symptomen en klinische bevindingen. Voor al deze symptomen en klinische bevindingen bevat de database een differentiaal diagnose. Op deze webpagina is de differentiaal diagnose voor ‘bult knieholte’ weergegeven.

Synoniemen bult knieholte

Bultje knieholte, bult in de knieholte, bultje in de knieholte, bultje achter de knie, bult achter de knie

1 gedachte over “Bult knieholte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven