Afscheiding uit het oor

Bijgewerkt op 24 mei 2022

Afscheiding uit het oor

Afscheiding uit het oor komt regelmatig voor als klacht bij verschillende aandoeningen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen bloederige afscheiding, heldere afscheiding en pusachtige afscheiding. Het overzicht van oorzaken hieronder gaat het om afscheiding uit het oor in het algemeen.

Oorzaken afscheiding uit het oor

Hieronder een overzicht van de verschillende oorzaken. Achter elke diagnose staat een getal. Dit getal geeft aan wat het geschatte aantal mensen is dat jaarlijks in Nederland afscheiding uit het oor krijgt vanwege de betreffende aandoening.

De gegevens in dit overzicht zijn afkomstig van de Simpto-database. De Simpto-database bevat informatie over de epidemiologie en symptomatologie van ruim 8.500 ziektebeelden en andere diagnoses. Daarnaast bevat de database informatie over meer dan 2.500 verschillende symptomen en klinische bevindingen. Voor al deze symptomen en klinische bevindingen bevat de database een differentiaal diagnose. Op deze webpagina is de differentiaal diagnose voor ‘afscheiding uit het oor’ weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven