Symptomen

Wat zijn symptomen?

Symptomen zijn medische klachten of verschijnselen die iemand (de patiënt) ervaart, oftewel subjectieve ziekteverschijnselen.

Simpto behandelt verschillende medische klachten waarover elders op het internet niet of onvoldoende te vinden is. Van deze symptomen geeft Simpto niet alleen de mogelijke oorzaken maar ook een schatting van hoe vaak deze oorzaken in Nederland voorkomen. Het gaat dan niet om het totaal aantal ziektegevallen maar om het aantal gevallen waarbij het betreffende symptoom bij die ziekte of diagnose aanwezig is.

Als bijvoorbeeld van ziekte A 1.000 nieuwe gevallen per jaar voorkomen in Nederland, en het symptoom X in 50% van die gevallen voorkomt, dan zal bij oorzaken van symptoom X staan: ziekte A – 500 gevallen.

Op Simpto worden momenteel de volgende symptomen behandeld:

De gegevens over oorzaken van symptomen zijn afkomstig van de Simpto-database. De Simpto-database bevat informatie over de epidemiologie en symptomatologie van ruim 8.500 diagnoses en meer dan 2.500 verschillende symptomen en klinische bevindingen. Voor al deze symptomen en klinische bevindingen bevat de database een lijst van mogelijke oorzaken. De Simpto-database wordt dagelijks bijgewerkt en de teksten op deze website ook. Dat betekent dat de gegevens continu aan verandering onderhevig zijn.

Synoniemen

klachten, ziekteverschijnselen, subjectieve ziekteverschijnselen, fenotypische kenmerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven