Over Simpto

Bijgewerkt op 30 mei 2019

Aan alle gebruikers van Simpto

Simpto biedt informatie over medische onderwerpen. Simpto is geschreven voor iedereen die meer wil weten over gezondheid en ziekte. De informatie op deze website is bedoeld als eerste overzicht over ziektebeelden, symptomen, behandelingen etc. Al deze informatie wordt door ons naar beste weten samengesteld. Het doel is om de informatie op een duidelijke en overzichtelijke manier weer te geven. Ook proberen we zo aktueel mogelijk te zijn. De ontwikkelingen op medisch gebied gaan echter zo snel dat we niet kunnen garanderen dat de laatste inzichten altijd beschikbaar zijn. Daarom adviseren wij om ook informatie via andere bronnen in te winnen.

De informatie op Simpto is afkomstig van betrouwbare informatiebronnen. Er wordt veel gebruik gemaakt van artikelen in gerenommeerde medische tijdschriften als het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, The New England Journal of Medicine, Deutsches Arzteblatt en The Netherlands Journal of Medicine. Gegevens uit deze artikelen worden samengevoegd met persoonlijke ervaringen van artsen. Deze data worden ingevoerd in de Simpto-database. De Simpto-database bevat informatie over de epidemiologie en symptomatologie van ruim 8.500 ziektebeelden en andere diagnoses. Daarnaast bevat de database informatie over meer dan 2.500 verschillende symptomen en klinische bevindingen. Voor al deze symptomen en klinische bevindingen bevat de database een differentiaal diagnose. Op deze website wordt onder ‘symptomen‘ de differentiaal diagnose van verschillende symptomen en klinische bevindingen weergegeven.

Simpto is een initiatief van Erwin Douwes. Hij studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en farmacologie & farmaceutische geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Brussel. In het dagelijks leven is Douwes internetondernemer.

Voor vragen, opmerkingen etc. kunt u een email sturen naar info @ simpto.nl.

Verder lezen over gezondheid en ziekte

Hieronder vind je links naar websites met informatie over gezondheid en ziekte:

2 gedachten over “Over Simpto”

  1. Iemand een doosje lenvatinib/kisplyx over. Niks te leveren…staat mijn behandeling stil ..uitgezaaide niercelkanker, ik wil nog extra tijd, die krijg ik zo niet…dus iemand die mij kan helpen? Pwmverweij@gmail.com

  2. Als ik even dommel of vlak voor ik in slaap val het ik regelmatig dat ik ongecontroleerd blaas.
    Mijn wangen knijpen zich vanuit mijn keel samen, de lippen vormen een nauwe opening en de lucht in mijn mondholte wordt krachtig naar buiten geperst.’
    Ik kan deze manier van blazen niet bewust nadoen. Het gebeurd als ik sluimer tussen waken en slapen. Mijn vader had hetzelfde toen hij ouder werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven