3-FPM

Bijgewerkt op 9 juli 2024

Wat is 3-FPM?

3-FPM is een zogenaamde designer drug. Het is een stimulerend middel, vergelijkbaar met amfetamine. In Zweden en Zwitserland staat 3-FPM op de lijst van verboden middelen.

3-FPM is een afkorting van de Engelse term voor de chemische naam van dit middel: 3-Fluorophenmetrazine. Het middel is afgeleid van phenmetrazine. Phenmetrazine werd eind jaren ’50 van de vorige eeuw op de markt gebracht als eetlustremmer. Vanwege bijwerkingen werd het in de jaren ’70 weer van de markt gehaald.

Hoe werkt het?

3-FPM werkt in op de hersenen. In de hersenen verhoogt 3-FPM de beschikbaarheid van bepaalde signaalstofjes (neurotransmitter). Het gaat om de neurotransmitters serotonine, dopamine en noradrenaline. Toename van de beschikbaarheid van deze stofjes leidt ertoe dat de prikkeloverdracht tussen hersencellen in bepaalde delen van de hersenen toeneemt. Dat veroorzaakt het stimulerende effect van 3-FPM.

Welke effecten kan het geven?

Gebruik van 3-FPM kan leiden tot:

Engelse vertaling

3-FPM, 3-fluorophenmetrazine, 3F-phenmetrazine, PAL-593


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen hier dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van 3-FPM vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Andere gebruikers kunnen daar dan op reageren. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je er vragen over stellen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over semaglutide. Reacties worden niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven