Ziekte van Morbihan

Bijgewerkt op 31 juli 2019

Wat is de ziekte van Morbihan?

De ziekte van Morbihan is een niet zo vaak voorkomende aandoening waarbij zwelling in het gezicht wordt veroorzaakt door lymfoedeem. Dit komt voor bij mensen met een ernstige vorm van couperose.

Wat is de behandeling?

Lymfoedeem kan worden behandeld met behulp van manuele lymfedrainage. Ook kunnen corticosteroïden de zwelling verminderen. Het nadeel is echter dat het oedeem weer terugkomt na staken van de behandeling. Bovendien kunnen bij langdurig gebruik van corticosteroïden allerlei bijwerkingen optreden.

3 gedachten over “Ziekte van Morbihan”

 1. Mirjam Snoeks

  In 2018 kreeg ik ook dezelfde diagnose Morbihan, zelf zeg ik eerder Rosacea. Met de antibiotica en zalf ben ik snel gestopt.
  Zelf zie ik een relatie met darmproblemen. Tegelijk met een opgezwollen rood gezicht, ogen en neus kreeg ik een voedselintolerantie met darmproblemen. De laatste tijd zijn er meer wetenschappelijke onderzoeken die aantonen die de relatie aantonen van Rosacea, huidproblemen met een disbalans van darmbacteriën. Zo ook met Demodex mijt.
  Er zijn triggers zoals alcohol, temperatuursverschillen, zon, bepaalde voeding, cosmetica. Een onderzoeker en cosmetisch arts dr. Jetske Ultee (Uncover Skincare) heeft op haar website ook een goed artikel geschreven over Rosacea met alle klachten die ik ook ervaar. Ook zij kwam veel darmklachten tegen bij Rosacea cliënten. Je kan cosmetica uitproberen bij klachten krijg je het geld terug. Wel van tevoren vragen wat te gebruiken bij Rosacea.
  In de zon factor 30 gebruiken. Geen hete kruiden, zoals pepers, kerrie, enz.in het eten.
  Bij Morbihan wordt er gezegd dat je neus bijv. kan groeien. Zelf merk ik dat het weefsel wel dikker wordt, maar de neus meestal dikker wordt door opzwelling van neusslijmvliezen door triggers. Dit neemt weer af.

 2. Drie maanden geleden heb de diagnose van de ziekte Morbihan gekregen, ik wil meer weten van deze ziekte, de informatie gevonden is van juli 2019.
  Ik heb een behandeling gekregen met antibiotica, de zwelling is minimaal veranderd, ik maak me zorgen dat dit erger wordt.
  Wat kan ik doen, moet ik mij hele leven pilletjes voor dit gebruiken? Zijn er andere naturelle opties om deze ziekte te kunnen controleren? wordt mij gezicht en roodheid erger met de jaren?

  1. Ik lees je bericht omdat ik zelf ook zoekende ben. Sinds 3 maand gediagnosticeerd. Misschien heb je de oplossing al gevonden, anders kan ik je de huidverzorging serie van DERMASENCE RosaMin aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven