Nonacog alfa

Bijgewerkt op 17 maart 2022

Wat is nonacog alfa?

Nonacog alfa – of nonacog α – is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde stollingsstoornissen. Het wordt op de markt gebracht door Pfizer onder de merknaam Benefix. Benefix wordt geleverd als (poeder voor) injectievloeistof. De injectievloeistof wordt direct in een ader (intraveneus) toegediend.

Hoe werkt het?

Nonacog alfa is een synthetische bloedstollingsfactor.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Nonacog alfa wordt gebruikt bij de behandeling en de preventie van bloedingen bij mensen met hemofilie B.

Welke dosering?

De dosering wordt voor iedere patiënt afzonderlijk bepaald en is afhankelijk van het lichaamsgewicht, de klinische toestand, de ernst van het factor IX-tekort en de aard en omvang van de bloed of chirurgische of tandheelkundige ingreep. De dosering wordt aangepast op geleide van de werkzaamheid.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan nonacog alfa bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, koorts, hoesten, duizeligheid, misselijkheid, braken, overgevoeligheidsreacties, veranderde smaak, huidafwijkingen, galbulten, drukkend gevoel op de borstkas en reacties op de injectieplaats. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Benefix. EPAR is een afkorting voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

Synoniemen

nonacog α

ATC-code

B02BD04

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven