Neurodermitis

Wat is neurodermitis?

Neurodermitis is een jeukende afwijking aan de huid die in stand wordt gehouden door er steeds aan te krabben. De aandoening verdwijnt vanzelf als gestopt wordt met krabben. De aandoening treedt meestal op aan het onderbeen, de enkel, het bovenbeen, de pols en de nek. Maar ook op andere plaatsen kan het ontstaan. Andere namen die worden gebruikt voor deze aandoening zijn ‘lichen simplex’ en ‘prurigo nodularis’ genoemd.

neurodermitis
bron: doctorette.info

Welke behandeling?

De huidaandoening wordt in stand gehouden door het krabben. De behandeling bestaat daarom uit stoppen met krabben. De huidafwijkingen zullen dan na verloop van tijd vanzelf verdwijnen. Als de huid droog is kan een vette crème helpen om terugkeren van de klachten tegen te gaan. Soms is het nodig om een corticosteroïdzalf of -crème of de huidafwijking te smeren.

Synoniemen

Andere namen voor neurodermitis zijn lichen simplex, prurigo nodularis, neurodermatitis, lokale neurodermatitis, lichen simplex chronicus, lichen Vidal, prurigo circumscripta, neurodermatitis chronica circumscripta, neurodermatitis circumscripta, en neurodermitis circumscripta.

Engelse vertaling

neurodermatitis, lichen simplex chronicus

Scroll naar boven