Metatarsalgie

Bijgewerkt op 27 september 2022

Wat is metatarsalgie?

Metatarsalgie is pijn aan de onderkant van de voorvoet zonder dat daar een duidelijke oorzaak voor is. Er wordt ook wel gesproken van primaire metatarsalgie of idiopathische metatarsalgie. Dit in tegenstelling tot secundaire metatarsalgie, waarbij wel een oorzaak voor de klachten wordt gevonden.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

Er is geen test waarmee de diagnose kan worden bevestigd. De diagnose wordt gesteld door andere oorzaken van pijn onder de voorvoet, zoals bijvoorbeeld neuralgie van Morton, uit te sluiten.

Engelse vertaling

metatarsalgia

Reacties van lotgenoten

Hieronder kun je reageren op dit artikel. Je kunt feedback geven op het artikel, vragen stellen en/of aanvullingen of adviezen geven. Andere lezers kunnen daar weer op reageren. Zo kan een levendige discussie ontstaan. Het is ook een manier om in contact te komen met andere mensen met metatarsalgie. Kijk eens op de webpagina over het syndroom van Eagle of de webpagina over slokdarmkramp (oesofagusspasme) om te zien hoe een online discussie zich kan ontwikkelen.

Reacties worden niet automatisch gepubliceerd. Dit gebeurt nadat ze door de redactie van Simpto.nl gezien zijn. Daar kan soms enige uren overheen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven