Inademen chloordamp

Bijgewerkt op 29 november 2021

Welke symptomen geeft het?

Inademen van chloordamp (chloorgas) kan leiden tot irritatie van de keel en de luchtwegen, hoesten en kortademigheid. Soms kan stembandkramp (laryngospasme) optreden. De chloordamp kan verder irritatie van de ogen, irritatie van het neusslijmvlies, misselijkheid en braken veroorzaken.

Bij blootstelling aan grotere hoeveelheden chloordamp kan ontsteking van de luchtwegen en longoedeem ontstaan. In dat geval wordt gesproken van chemische bronchitis of chemische pneumonitis. In ernstige gevallen kan een zogenaamd acute respiratory distress syndrome (ARDS) ontstaan.

Wat is de behandeling?

De belangrijkste maatregel is het stoppen van de blootstelling aan chloorgas. Soms kan het nodig zijn om zuurstof toe te dienen en een geneesmiddel te gebruiken dat de luchtwegen verwijdt (bronchodilatator).

Synoniemen

chloorgas inhalatie, chloordamp inhalatie, inademen chloorgas, chloorgasinhalatie, inhalatie chloorgas, inhalatie chloordamp, chloordampinhalatie, chloorgasinhalatie, chloorgas ingeademd, chloordamp ingeademd, inhaleren van chloordamp, inhaleren van chloorgas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven