Dijbreuk

Bijgewerkt op 1 augustus 2020

Wat is een dijbreuk?

Een dijbreuk is een uitstulping van buikinhoud in de lies. Bij deze aandoening stulpt de buikinhoud – in tegenstelling tot bij een liesbreuk – uit onder het liesligament. De medische naam voor deze aandoening is hernia femoralis.

Welke symptomen geeft het?

Een dijbreuk leidt tot een zwelling in de lies. De zwelling zit net onder het liesligament. Verder geeft de aandoening niet of nauwelijks klachten. Soms echter zal de buikinhoud inklemmen in de breuk. De buikinhoud raakt dan in de knel waardoor de bloedtoevoer in gevaar komt. Dan wordt gesproken van een ingeklemde dijbreuk of beklemde dijbreuk. Een dergelijke beklemde breuk geeft meestal pijnklachten in de lies.

1 gedachte over “Dijbreuk”

  1. Tooske Verheijen

    Ik krijg vaak hevige pijnaanvallen begint bij de linkerkant (schaamstreek)en mijn bil ik kan dan heleniets mert en moet gaan liggen en proberen niet te bewegen echt een vreselijke pijn vooral in mijn bil lied en schaamstreek ik neem oxycodon 5 mg en paracetamol het duurt meestal zo’n 45 min.afgelopen dinsdag moest de noodarts nog een morfine spuit toedienen. Ik sta op de wachtlijst voor een operatie aan een dijbeenbreuk dit komt meestal bij oudere vrouwen voor zegt men in jhet Maxima medisch centrum ze zeggen dat er met die pijnaanvallen zenuwen bekneld zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven