Behandeling van hersenstambloeding

Bijgewerkt op 22 januari 2024

Mensen met een hersenstambloeding worden altijd opgenomen in het ziekenhuis. Opname is meestal op de afdeling Neurologie. Daar zal de neuroloog uitgebreid onderzoek doen om de ernst van de bloeding vast te stellen en een behandelplan op te stellen. De behandeling bestaat meestal uit geneesmiddelen. Soms kan een operatie verbetering brengen.

Gedurende de eerste dagen van de opname zal de verpleging regelmatig de bloeddruk, de werking van het hart, en de ademhaling controleren.

Behandeling met geneesmiddelen

Als de bloeding leidt tot een verhoogde druk in de hersenen kan de arts verschillende behandelingen starten, zoals behandeling met corticosteroïden en/of behandeling met mannitol.

Sommige artsen zijn voorstander van het toedienen van stollingsfactoren (recombinant factor VIIa) om uitbreiding van de bloeding tegen te gaan.

Operatie

Soms worden mensen met een hersenstambloeding geopereerd. Dit wordt echter alleen gedaan in ziekenhuizen die hiervoor expertise in huis hebben. De neuroloog zal in overleg met de neurochirurg bepalen of het zinvol is om te opereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven