Vismodegib

Bijgewerkt op 29 juni 2022

Wat is vismodegib?

Vismodegib is een geneesmiddel tegen een bepaalde vorm van huidkanker die basaalcelkanker (basalioom) wordt genoemd. Het wordt op de markt gebracht door Roche onder de merknaam Erivedge. Erivedge is beschikbaar als capsule. Elke capsule Erivedge bevat 150 milligram vismodegib.

Bij welke aandoeningen?

Vismodegib wordt gebruikt bij de behandeling van basaalcelkanker (basalioom, basaalcelcarcinoom) dat lokaal is uitgebreid of is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam.

Welke dosering?

De aanbevolen dosering voor volwassenen is eenmaal per dag 150 mg. De capsule dient in z’n geheel ingenomen te worden met water. De capsule mag niet geopend worden. De behandelend arts kan redenen hebben om van de aanbevolen dosering af te wijken.

Welke bijwerkingen zijn er?

Vismodegib kan, net als andere geneesmiddelen, bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn spiersamentrekkingen, pijn in de gewrichten, huiduitslag, haaruitval, pijn in de ledematen, jeuk, stoppen van de menstruatie, veranderde smaak, verminderde eetlust, afvallen, misselijkheid, braken, diarree of juist obstipatie en moeheid.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Erivedge. EPAR staat voor European Public Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven