Vernakalant

Bijgewerkt op 30 december 2020

Wat is vernakalant?

Vernakalant is een geneesmiddel tegen boezemfibrilleren. Het wordt op de markt gebracht onder de merknaam Brinavess. Brinavess wordt geleverd als (concentraat voor) infusievloeistof. Het is beschikbaar in flacons met 25 milliliter infusievloeistof. De vloeistof bevat 20 milligram vernakalant per milliliter.

Bij welke aandoeningen?

Vernakalant wordt gebruik bij de behandeling van boezemfibrilleren (atriumfibrilleren).

Hoe wordt het toegediend?

Vernakalant wordt via een infuus direct in de bloedbaan toegediend (intraveneus). Dit gebeurt geleidelijk, gedurende een periode van tien minuten.

Welke bijwerkingen zijn er?

Vernakalant kan, net als andere medicijnen, bijwerkingen veroorzaken. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn niezen, verminderde smaak, tintelingen, duizeligheid, langzame hartslag, lage bloeddruk, misselijkheid, braken, overmatig zweten, irritatie of gevoelsstoornissen op de plaats waar het infuus is ingebracht, hoesten, warm gevoel, irritatie in de neus en boezemflutter.

Voor aanvullende informatie verwijzen we naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Brinavess. EPAR staat voor European Products Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

ATC-code

C01BG11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven