Vardenafil

Bijgewerkt op 19 januari 2020

Wat is vardenafil?

Vardenafil is een geneesmiddel tegen impotentie. Het wordt op de markt gebracht door Bayer onder de merknaam Levitra. Levitra wordt geleverd als omhulde tablet. Er zijn tabletten in drie sterktes, namelijk met respectievelijk 5 mg, 10 mg, en 20 mg vardenafil. Er zijn ook generieke (merkloze) versies van het middel beschikbaar.

Hoe werkt het?

Vardenafil is een zogenaamde fosfodiësterase-remmer.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Vardenafil wordt gebruikt bij de behandeling van erectiele disfunctie, oftewel het moeite hebben om een erectie te krijgen.

Welke bijwerkingen zijn er?

Net als andere medicijnen kan ook vardenafil bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, opgeblazen gevoel en een verstopte neus. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn hartkloppingen, een snelle hartslag, draaiduizeligheid, oorsuizen, spierpijn, spierkrampen, diarree, buikpijn en huiduitslag.

Ook kunnen afwijkingen in het bloed optreden, zoals verhoogd ALAT gehalte, verhoogd ASAT gehalte, verhoogd gamma-GT gehalte en een verhoogd creatinekinase gehalte.

Kijk voor aanvullende informatie in de EPAR van Levitra. EPAR staat voor European Public Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).


vardenafil - chemische structuur
vardenafil – chemische structuur
Scroll naar boven