Turoctocog alfa

Bijgewerkt op 15 maart 2022

Wat is turoctocog alfa?

Turoctocog alfa is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij bepaalde stollingsstoornissen. Het wordt op de markt gebracht door Novo Nordisk onder de merknaam NovoEight. NovoEight wordt geleverd als (poeder voor) injectievloeistof. Het wordt direct in een bloedvat (intraveneus) toegediend.

Hoe werkt het?

Turoctocog alfa is een synthetische bloedstollingsfactor.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Turoctocog alfa wordt gebruikt voor de preventie en de behandeling van bloedingen bij mensen met hemofilie A.

In welke dosering?

De dosering wordt voor elke patiënt afzonderlijk bepaald en is afhankelijk van de ernst van de factor VIII-deficiëntie, de lokatie en omvang van de bloedingen, de klinische toestand en het gewicht van de patiënt.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere medicijnen kan turoctocog alfa bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn koorts, hoesten, reacties op de plaats van injectie, huiduitslag, oppervlakkige tromboflebitis en braken. Ook kunnen afwijkingen in het bloed voorkomen, waaronder een stijging van het ALAT gehalte, een stijging van het ASAT gehalte, een stijging van het γ-GT gehalte, en een stijging van het bilirubine gehalte. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van NovoEight. EPAR staat voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

ATC-code

B02BD02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven