Turoctocog alfa pegol

Bijgewerkt op 16 maart 2022

Wat is turoctocog alfa pegol?

Turoctocog alfa pegol is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde bloedstollingsstoornissen. Het wordt op de markt gebracht door Novo Nordisk onder de merknaam Esperoct. Esperoct wordt geleverd als (poeder voor) injectievloeistof. Het wordt direct in een ader (intraveneus) toegediend.

Hoe werkt het?

Turoctocog alfa pegol is een synthetische bloedstollingsfactor.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Turoctocog alfa pegol wordt gebruikt bij de behandeling en de preventie van bloedingen bij mensen met hemofilie A.

In welke dosering?

De dosering wordt voor iedere patiënt individueel bepaald en is afhankelijk van de algemene klinische toestand, het lichaamsgewicht, de omvang en lokatie van de bloeding, de aard van de geplande ingreep en de ernst van het factor VIII-tekort.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere medicijnen kan turoctocog alfa pegol bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn rode verkleuring van de huid (erytheem), huiduitslag, jeuk en reacties op de injectieplaats. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Esperoct. EPAR is een afkorting voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

ATC-code

B02BD02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven