Susoctocog alfa

Bijgewerkt op 14 maart 2022

Wat is susoctocog alfa?

Susoctocog alfa is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde stollingsstoornissen. Het wordt op de markt gebracht door Shire onder de merknaam Obizur. Obizur wordt geleverd als (poeder voor) injectievloeistof. Obizur wordt met een wegwerpspuit direct in het bloed (intraveneus) toegediend.

Hoe werkt het?

Susoctocog alfa is een synthetische bloedstollingsfactor.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Susoctocog alfa wordt gebruikt bij de behandeling van verworven hemofilie A veroorzaakt door antistoffen tegen factor VIII.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere medicijnen kan susoctocog alfa bijwerkingen geven. Bijwerkingen die voor kunnen komen zijn onder andere misselijkheid, braken, lusteloosheid, snelle hartslag, lage bloeddruk, angio-oedeem, koude rillingen, kortademigheid, drukkend gevoel op de borst, tintelend gevoel, opvliegers en reacties op de injectieplaats. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Obizur. EPAR staat voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

Synoniemen

susoctocog α.

ATC-code

B02BD14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven