Simoctocog alfa

Bijgewerkt op 14 maart 2022

Wat is simoctocog alfa?

Simoctocog alfa is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij bepaalde stollingsziekten. Het middel wordt op de markt gebracht door Octapharma onder de merknaam Nuwiq. Nuwiq wordt geleverd als (poeder voor) injectievloeistof. De injectievloeistof wordt direct in een bloedvat (intraveneus) toegediend.

Hoe werkt het?

Simoctocog alfa is een synthetische bloedstollingsfactor.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Simoctocog alfa wordt gebruikt bij de behandeling en de preventie van bloedingen bij mensen met hemofilie A.

In welke dosering?

De dosering wordt per patiënt bepaald en is afhankelijk van het lichaamsgewicht van de patiënt, de ernst van de hemofilie, de klinische toestand en de omvang van de bloeding. Kijk voor meer informatie in de bijsluiter van Nuwiq.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan simoctocog alfa bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, snelle hartslag, onrust, koorts, koude rillingen, lusteloosheid, galbulten, piepende ademhaling, lage bloeddruk, overgevoeligheidsreactie, blozen, tintelingen en reacties op de injectieplaats. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Nuwiq. EPAR staat voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA, European Medicines Agency).

ATC-code

B02BD02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven