Rurioctocog alfa pegol

Bijgewerkt op 15 maart 2022

Wat is rurioctocog alfa pegol?

Rurioctocog alfa pegol is een geneesmiddel tegen bepaalde bloedstollingsstoornissen. Het wordt op de markt gebracht door Shire onder de merknaam Adynovi. Adynovi wordt geleverd als (poeder voor) injectievloeistof. Het wordt direct in een ader (intraveneus) toegediend.

Hoe werkt het?

Rurioctocog alfa pegol is een synthetische bloedstollingsfactor.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Rurioctocog alfa pegol wordt gebruikt bij de preventie en behandeling van bloedingen bij mensen met hemofilie A.

Welke dosering?

De dosering wordt voor elke individuele patiënt apart bepaald. Dit wordt gedaan op grond van het lichaamsgewicht, de ernst van de factor VIII-deficiëntie, de omvang en lokatie van de bloedingen en de klinische toestand van de patiënt. Het middel dient langzaam direct in een ader (intraveneus) te worden toegediend.

Welke bijwerkingen kunnen ze geven?

Net als andere geneesmiddelen kan rurioctocog alfa pegol bijwerkingen geven. Bijwerkingen die kunnen optreden zijn onder andere misselijkheid, hoofdpijn, huiduitslag, diarree, overmatig blozen en overgevoeligheidsreactie. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Adynovi. EPAR is een afkorting voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

ATC-code

B02BD02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven