Pepermuntolie

Bijgewerkt op 31 oktober 2022

Wat is pepermuntolie?

Pepermuntolie is een natuurlijk product dat wordt gebruikt om buikkrampen, winderigheid en buikpijn te verlichten. Het wordt toegediend in maagsapresistente capsules.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Pepermuntolie capsules worden gebruikt bij de behandeling van klachten die optreden bij het prikkelbare darm syndroom. Het middel verlicht buikkrampen, winderigheid en buikpijn. Niet iedereen die het product gebruikt heeft er baat bij.

Hoe werkt het?

Pepermuntolie vermindert samentrekkingen van spieren in de darmen. Daarnaast vermindert het ook de gevoeligheid voor pijnprikkels in de darmen. Het werkzame bestanddeel in pepemuntolie is menthol.

Toediening en dosering

Pepermuntolie wordt toegediend in een maagsapresistente capsule. Daarmee wordt voorkomen dat de olie door maagzuur in de maag wordt afgebroken. De gebruikelijke dosering is 1-3 capsules per dag. In Nederland is het meest verkochte product Tempocol van Will Pharma. Het is geregistreerd als geneesmiddel.

Tempocol (pepermuntolie) maagsapresistente capsules
Tempocol capsules

Welke bijwerkingen geeft het?

Pepermuntoliecapsules geven over het algemeen weinig bijwerkingen. Als ze toch optreden gaat het meestal om de volgende bijwerkingen:

Waar is het verkrijgbaar?

Pepermuntoliecapsules zijn vrij verkrijgbaar bij de drogist en de apotheek. Er is dus geen recept van de arts voor nodig.

Verder lezen

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van dit product.

Synoniemen

pepermuntoliecapsules

Scroll naar boven