Octocog alfa

Bijgewerkt op 15 maart 2022

Wat is octocog alfa?

Octocog alfa is een geneesmiddel tegen bepaalde stollingsstoornissen. Het wordt op de markt gebracht door Takeda onder de merknaam Advate, door Bayer onder de merknamen Kogenate en Kovaltry. De producten worden geleverd als (poeder voor) injectievloeistof. Het middel wordt direct in een ader (intraveneus) toegediend.

Hoe werkt het?

Octocog alfa is een synthetische bloedstollingsfactor.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Octocog alfa wordt gebruik voor de preventie en behandeling van bloedingen bij mensen met hemofilie A.

In welke dosering?

De dosering wordt voor elke patiënt apart bepaald. Daarbij wordt rekening gehouden met het lichaamsgewicht, de ernst van de ziekte, de klinische toestand en de lokatie en omvang van de bloedingen. Het middel dient langzaam intraveneus te worden toegediend.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere medicijnen kan octocog alfa bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, koorts, duizeligheid, snelle hartslag, hartkloppingen, slapeloosheid, huiduitslag, jeuk, vergrote lymfeklieren (lymfadenopathie), buikpijn en dyspepsie. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Advate. EPAR staat voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van de europese gezondheidsautoriteiten.

Synoniemen

octocog α

ATC-code

B02BD02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven