Ocriplasmine

Bijgewerkt op 30 oktober 2021

Wat is ocriplasmine?

Ocriplasmine is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van zogenaamde vitreomaculaire tractie. Dat is een aandoening van het oog waarbij het glasvocht aan het netvlies trekt. Ocriplasmine wordt op de markt gebracht onder de merknaam Jetrea. Jetrea is beschikbaar als injectievloeistof. Het middel wordt door de oogarts direct in het glasvocht van het oog ingespoten. Dit wordt intravitreale injectie genoemd.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als bij andere geneesmiddelen kunnen bijwerkingen optreden. Het gaat vooral om bijwerkingen die verband houden met de injectie in het oog, zoals pijn aan het oog, het zien van zwevende deeltjes (mouches volantes), en bloeding in het bindvlies van het oog (conjunctivale bloeding). Minder vaak ontstaan jeuk aan het oog, onscherp zien, afname van het gezichtsveld, het zien van een grijze vlek (scotoom), en overgevoeligheid voor fel licht (fotofobie).

Kijk voor uitgebreide informatie over bijwerkingen in de EPAR van Jetrea. EPAR is een afkorting voor European Public Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

Engelse vertaling

ocriplasmin

ATC-code

S01XA22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven