Moroctocog alfa

Bijgewerkt op 14 maart 2022

Wat is moroctocog alfa?

Moroctocog alfa is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde stollingsstoornissen. Het middel wordt op de markt gebracht door Pfizer onder de merknaam ReFacto. ReFacto wordt geleverd als (poeder voor) oplossing voor injectie. Het wordt direct in het bloed (intraveneus) toegediend met behulp van een wegwerpspuit.

Hoe werkt het?

Moroctocog alfa is een synthetische bloedstollingsfactor.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Moroctocog alfa wordt gebruikt bij de behandeling en de preventie van bloedingen bij mensen met hemofilie A.

In welke dosering?

De dosering wordt per patiënt bepaald op grond van de ernst van de ziekte, het gewicht van de patiënt en de uitgebreidheid van de bloeding. Het middel wordt langzaam intraveneus (in een ader) toegediend.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere stollingsfactoren kan ook moroctocog alfa bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, koorts, koude rillingen, duizeligheid, hoesten, pijn in de gewrichten, verminderde eetlust, misselijkheid, braken, buikpijn, diarree, spierpijn, huiduitslag, en jeuk. Ook kunnen afwijkingen in het bloed optreden, waaronder een verhoogd creatinekinase gehalte en een verhoogd bilirubine gehalte. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van ReFacto.

ATC-code

B02BD02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven