Valeriaan

Bijgewerkt op 21 maart 2024

Wat is valeriaan?

Valeriaan is een kruidengeneesmiddel dat afkomstig is van de valeriaanplant. Het wordt verkocht onder de merknamen Dormiplan en Valdispert. Dormiplant wordt geleverd als tablet. Elke tablet Dormiplant bevat 500 mg droog extract van de valeriaanplant. Valdispert wordt ook geleverd als tablet. Er zijn twee sterktes, namelijk een tablet met 45 mg en een met 450 mg droog extract.

valeriaanplant (Valeriana officinalis) – bron: Bas Kers, Flickr

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Valeriaan wordt gebruikt bij de behandeling van slapeloosheid.

Aanwijzingen voor gebruik

De tabletten dienen zonder kauwen met water te worden ingenomen. Na inname werkt valeriaan niet direct. Voor een optimale werking wordt aanbevolen het middel gedurende 2-4 weken dagelijks te gebruiken. Als na enkele weken geen verbetering optreedt wordt aangeraden een arts te raadplegen.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Valeriaan kan soms maagdarmklachten geven, zoals buikpijn, buikkrampen en/of misselijkheid.

ATC-code

N05CM09


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van valeriaan vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven