Kaliumchloride

Bijgewerkt op 10 december 2021

Wat is kaliumchloride?

Kaliumchloride is een geneesmiddel dat wordt voorgeschreven aan mensen met een tekort aan kalium in het bloed (hypokaliëmie). Het wordt op de markt gebracht door Essential Pharma onder de merknaam Slow-K. Slow-K wordt geleverd als tablet met gereguleerde afgifte. Elke tablet bevat 600 milligram kaliumchloride. Ook is een kaliumchloride drank beschikbaar. Deze bevat 75 milligram kaliumchloride per milliliter drank. Ten slotte wordt kaliumchloride ook geleverd als infusievloeistof. De infusievloeistof wordt per infuus direct in de bloedbaan worden toegediend.

Bij welke aandoeningen?

Kaliumchloride wordt gebruikt bij de behandeling van hypokaliëmie (verlaagd kalium gehalte in het bloed). Daarnaast wordt het soms gebruikt om juist hypokaliëmie te voorkomen.

Welke bijwerkingen geeft het?

Soms kan behandeling met kaliumchloride leiden tot een overmaat aan kalium in het bloed. Dit wordt hyperkaliëmie genoemd. Heel soms kan gebruik van het middel leiden tot maagdarmklachten, zoals pijn midden in de bovenbuik, misselijkheid, braken, diarree en flatulentie. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Slow-K.

ATC-code

A12BA01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven