Eletriptan

Bijgewerkt op 18 april 2023

Wat is eletriptan?

Eletriptan is een geneesmiddel tegen migraine. Het wordt op de markt gebracht door de firma Pfizer. Eletriptan wordt verkocht onder de merknaam Relpax.

Eletriptan behoort tot de zogenaamde ‘triptanen‘. Dat is een groep van geneesmiddelen die een overeenkomstige chemische structuur hebben. Lees meer hierover op de webpagina over triptanen.

verpakking Relpax (eletriptan) tabletten
verpakking Relpax (eletriptan) tabletten

Hoe werkt het?

Tijdens een migraine-aanval worden bloedvaten in de bepaalde delen van de hersenen wijder. Eletriptan zorgt ervoor dat deze bloedvaten weer vernauwen. Eletriptan doet dit door de zogenaamde ‘serotonine-receptoren’ in de wanden van deze bloedvaten te prikkelen.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Eletriptan wordt gebruikt bij de behandeling van aanvallen van migraine.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere antimigraine middelen kan ook eletriptan bijwerkingen geven. De volgende bijwerkingen komen het meest voor:

Kijk voor een uitgebreid overzicht van bijwerkingen in de bijsluiter van eletriptan.


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen hier dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van eletriptan (Relpax) vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Andere gebruikers kunnen daar dan op reageren. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je er vragen over stellen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over evolocumab of de webpagina over semaglutide. Reacties worden niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven