Larotrectinib

Bijgewerkt op 6 mei 2023

Wat is larotrectinib?

Larotrectinib is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker. Het middel wordt op de markt gebracht door Bayer onder de merknaam Vitrakvi. Vitrakvi wordt geleverd als capsule en als drank. Er zijn capsules in twee sterktes, namelijk met 25 mg en met 100 mg larotrectinib.

Hoe werkt het?

Larotrectinib behoort tot een groep geneesmiddelen die proteïnekinaseremmers wordt genoemd.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Solide tumoren met een neurotrofe tyrosinereceptorkinase (NTRK)-genfusie als monotherapie bij volwassenen en kinderen. bij lokaal gevorderd of gemetastaseerde ziekte of indien operatieve resectie niet geschikt is, en indien er geen andere toereikende behandelopties zijn.

Welke dosering?

De aanbevolen dosering is tweemaal per dag 100 mg. Dat geldt voor zowel de capsules als voor de drank.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan larotrectinib bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn duizeligheid, moeheid, misselijkheid, braken, obstipatie, aankomen in gewicht, tintelingen of prikkelingen in de vingers, veranderde smaak, spierzwakte en spierpijn. Ook kunnen afwijkingen in het bloed voorkomen, waaronde een toename van de leverenzymen ALAT, ASAT en alkalische fosfatase. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Vitrakvi. EPAR is een afkorting voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het EMA (Europees Geneesmiddelen Agentschap).

ATC-code

L01EX12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven