Etacrynezuur

Bijgewerkt op 29 augustus 2023

Wat is etacrynezuur?

Etacrynezuur is een een plasmiddel. Het wordt gebruikt om het lichaam te ‘ontwateren’ door de hoeveelheid urine die de nieren aanmaakt te verhogen. Het wordt gebruikt bij de behandeling van aandoeningen die gepaard gaan met oedemen, zoals bepaalde nierziekten, levercirrose en een slecht werkend hart (hartfalen).

Etacrynezuur werd op de markt gebracht onder de merknaam Edecrin. Tegenwoordig is het middel niet meer beschikbaar in Nederland.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan etacrynezuur bijwerkingen geven. Ten eerste ga je er uiteraard meer van plassen. Dit is echter geen bijwerking maar de hoofdwerking van het middel. Daarnaast kunnen de volgende bijwerkingen voorkomen:

Engelse vertaling

etacrynic acid

Duitse vertaling

Etacrynsäure


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld (ex-)gebruikers van etacrynezuur vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen (ex-)gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven