Naproxen

Bijgewerkt op 23 oktober 2022

Wat is naproxen?

Naproxen is een geneesmiddel dat pijn tegengaat en ontstekingen vermindert. Het behoort tot de groep geneesmiddelen die NSAIDs worden genoemd. Het middel wordt gebruikt bij verschillende aandoeningen waarbij pijn en ontsteking voorkomen.

Naproxen wordt op de markt gebracht onder de merknaam Aleve. Aleve is beschikbaar als tablet. Elke tablet bevat 220 mg van de werkzame stof. Daarnaast zijn er tabletten met 275 mg (‘Feminax’) en met 550 mg (‘Intense’) naproxen. Verder zijn er generieke (merkloze) tabletten met 200 mg, 220 mg, 250 mg en 500 mg van de werkzame stof, en zetpillen met 250 mg en 500 mg van de werkzame stof.

Voor welke indicaties?

Naproxen wordt gebruikt bij de behandeling van:

Daarnaast wordt het soms ook gebruikt bij de behandeling van migraine.

Welke dosering?

De tabletten dienen bij voorkeur tijdens of direct na de maaltijd ingenomen te worden met een ruime hoeveelheid water of melk.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere NSAID’s kan naproxen bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, buikpijn, verstopping van de darm (obstipatie), zuurbranden, hoofdpijn, duizeligheid, licht gevoel in het hoofd, oorsuizen en slaperigheid.

Kijk voor aanvullende informatie in de bijsluiter van Aleve.

ATC-code

M01AE02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven