Dexlansoprazol

Bijgewerkt op 4 december 2023

Wat is dexlansoprazol?

Dexlansoprazol is een geneesmiddel dat de uitscheiding van maagzuur remt. Het wordt gebruikt bij de behandeling van aandoeningen van de slokdarm die door maagzuur worden veroorzaakt.

Dexlansoprazol is ontwikkeld door het Japanse bedrijf Takeda. Het is in Nederland niet beschikbaar. Op dit moment wordt het middel in de Verenigde Staten, Canada en Mexico verkocht. Het wordt op de markt gebracht onder de merknamen Dexilant en Kapidex.

verpakking Dexilant (dexlansoprazol)
verpakking Dexilant (dexlansoprazol)

Dexilant is beschikbaar als capsules met vertraagde werking. De capsules worden geleverd in twee sterktes: met 30 milligram en met 60 milligram dexlansoprazol.

Hoe werkt dexlansoprazol?

Dexlansoprazol is een chemische variant (de rechtsdraaiende stereoisomeer) van lansoprazol. Net als lansoprazol werkt het als ‘protonpompremmer‘.

Kijk voor het werkingsmechanisme op de webpagina over protonpompremmers‘.

Indicaties (toepassingen) van dexlanasoprazol

Dexlansoprazol wordt gebruikt voor de behandeling van:

Bijwerkingen van dexlansoprazol

Dexlansoprazol kan, net als andere medicijnen, bijwerkingen geven. De volgende bijwerkingen komen het meest voor:

Engelse vertaling

dexlansoprazole


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van semaglutide vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven