Trixeo Aerosphere

Wat is Trixeo Aerosphere?

Trixeo Aerosphere is een geneesmiddel tegen COPD (chronisch obstructieve longziekte). Het bevat drie verschillende werkzame bestanddelen, namelijk formoterol, glycopyrronium en budesonide. Het middel wordt op de markt gebracht door AstraZeneca. Trixeo wordt geleverd als inhalator voor het inhaleren van aërosolen. Eén verpakking van het middel levert 120 doses. Per dosis wordt 5 microgram formoterol, 7,2 microgra mglycopyrronium en 160 microgram budesonide afgegeven.

Bij welke aandoeningen?

Trixeo Aerosphere wordt gebruikt bij de behandeling van chronische obstructieve longziekte (COPD) bij volwassenen.

Welke dosering?

De aanbevolen onderhoudsdosering voor volwassenen is tweemaal per dag twee inhalaties. Dit is tevens de maximale dosering. Aanbevolen wordt om na iedere inhalatie de mond te spoelen met water om de kans op schimmelinfectie in de mond en heesheid te verminderen.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere geneesmiddelen kan Trixeo Aerosphere bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn spruw (orale Candida-infectie), slapeloosheid, hoofdpijn, heesheid, hartkloppingen, misselijkheid, hoesten, spiersamentrekkingen en gevoelens van angst. Verder kan gebruik van het middel leiden tot het ontstaan van een longontsteking of een urineweginfectie. Ook kunnen afwijkingen in het bloed ontstaan, zoals bijvoorbeeld een verhoogd glucose gehalte (hyperglycemie).

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Trixeo Aerosphere. EPAR staat voor European Public Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

ATC-code

R03AL11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven