Trimbow

Bijgewerkt op 21 maart 2023

Wat is Trimbow?

Trimbow is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van astma en COPD. Het middel bevat beclometason, formoterol, en glycopyrronium als werkzame stoffen. Trimbow wordt op de markt gebracht door Chiesi Pharmaceuticals. Het wordt geleverd als aerosol voor toediening per inhalatie (inademing). Er zijn verpakkingen met 120 doses en verpakkingen met 180 doses.

Hoe werkt het?

Trimbow bevat een parasympathicolyticum en een bèta2-sympathicomimeticum. Dit soort middelen verslappen de spiertjes in de wanden van de luchtwegen. Hierdoor worden de luchtwegen wijder en kunnen zo meer lucht doorlaten.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Trimbow wordt gebruikt bij de behandeling van astma en COPD. COPD staat voor chronische obstructieve longziekte. Het is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere geneesmiddelen kan Trimbow bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, heesheid, keelontsteking, spruw (Candida-infectie van het mondslijmvlies), urineweginfecties en longontsteking. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn onder andere duizeligheid, Candida-infectie van de vagina, veranderde smaak en keelpijn. Ook kunnen afwijkingen in het bloed voorkomen, waaronder een verlaagd kalium gehalte (hypokaliëmie), een verhoogd glucose gehalte (hyperglycemie) en een afname van het aantal granulocyten (granulocytopenie).

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Trimbow.

ATC-code

R03AL09

1 gedachte over “Trimbow”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven