Bevespi

Bijgewerkt op 27 februari 2024

Wat is Bevespi?

Bevespi is een geneesmiddel tegen astma. Het wordt op de markt gebracht door AstraZeneca. Bevespi bevat glycopyrronium en formoterol als werkzame bestanddelen. Het middel wordt geleverd als aerosol voor inhalatie (inademing). Eén verpakking Bevespi bevat 120 doses.

Bevespi inhalator
Bevespi inhalator

Hoe werkt het?

Bevespi bevat een parasympathicolyticum en een bèta2-sympathicomimeticum. Het verwijdt de luchtwegen.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Bevespi wordt gebruikt bij de behandeling van COPD (chronische obstructieve longziekte).

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere medicijnen kan Bevespi bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn duizeligheid, hoofdpijn, gevoelens van angst, misselijkheid, droge mond, spierspasmen, urineweginfecties en pijn op de borstkas. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn opwinding en rusteloosheid, slecht slapen, trillende handen, snelle hartslag, hartkloppingen, boezemfibrilleren, blaasretentie, overgevoeligheidsreacties, huiduitslag en jeuk. Ook komt soms een verhoogd glucose gehalte in het bloed (hyperglycemie) voor.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Bevespi. EPAR staat voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

ATC-code

R03AL07


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van Bevespi vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

3 gedachten over “Bevespi”

  1. Ik heb veel pijn in mijn bovenste rugspieren bij bewegen en ook na een tijdje lopen. Ook bij rechtop zitten gaan de bovenrug spieren branden. Kan dat een bijwerking zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven