Fedratinib

Bijgewerkt op 13 maart 2023

Wat is fedratinib?

Fedratinib is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van verbindweefseling van het beenmerg (myelofibrose). Het middel wordt op de markt gebracht door Celgene onder de merknaam Inrebic. Inrebic wordt geleverd als capsule. Elke capsule bevat 100 mg fedratinib.

Hoe werkt het?

Fedratinib is een zogenaamde proteïnekinaseremmer.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Fedratinib wordt gebruikt bij de behandeling verbindweefseling van het beenmerg, waaronder primaire mylofibrose, myelofibrose bij polycytemia vera en myelofibrose bij essentiële trombocytemie.

Welke dosering?

De aanbevolen startdosering is eenmaal per dag 400 mg. De capsules dienen in hun geheel te worden doorgeslikt met water.

Welke bijwerkingen geeft het?

Net als andere geneesmiddelen kan fedratinib bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn moeheid, misselijkheid, braken, diarree, obstipatie, hoofdpijn, zich zwak voelen en urineweginfecties. Ook kunnen afwijkingen in het bloed optreden, zoals stijging van het amylase gehalte, stijging van het creatine gehalte en daling van het aantal bloedplaatjes (trombocyopenie). Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Inrebic. EPAR is een afkorting voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het EMA (European Medicines Agency).

ATC-code

L01EJ02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven