Ropeginterferon alfa-2b

Bijgewerkt op 10 juli 2024

Wat is ropeginterferon alfa-2b?

Ropeginterferon alfa-2b is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van polycytemia vera. Het wordt op de markt gebracht door de firma Amomed Pharma onder de merknaam Besremi.

Besremi wordt geleverd als injectievloeistof. De injectievloeistof heeft een concentratie van 500 microgram ropeginterferon alfa-2b per milliliter. Het wordt met een injectiepen direct onder de huid (subcutaan) toegediend, bijvoorbeeld in de buikhuid. De injectiepen bevat 0,5 ml injectievloeistof.

Hoe werkt het?

Ropeginterferon alfa-2b behoort tot een groep geneesmiddelen die interferonen genoemd wordt. Kijk voor meer informatie over de werking op de webpagina over interferonen.

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Ropeginterferon alfa-2b wordt gebruikt bij de behandeling van polycythemia vera.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan ropeginterferon alfa-2b bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn spierpijn, moeheid, lusteloosheid, griepachtige symptomen (koorts, koude rillingen etc.), pijnlijke gewrichten, verminderde eetlust, slapeloosheid, gevoelens van angst, veranderde stemming en duizeligheid. Ook ontstaan vaak afwijkingen in het bloed, waaronder leukopenie (afname aantal witte bloedcellen), trombocytopenie (afname aantal bloedplaatjes) en bloedarmoede. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Besremi.

ATC-code

L03AB15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven