Pomalidomide

Bijgewerkt op 13 september 2023

Wat is pomalidomide?

Pomalidomide is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van de ziekte van Kahler (multipel myeloom). Het wordt op de markt gebracht onder de merknaam Imnovid. Imnovid is beschikbaar als capsule. Er zijn capsules in vier verschillende sterktes, namelijk met 1 mg, 2 mg, 3 mg en 4 mg pomalidomide. Het middel wordt vaak gebruikt in combinatie met bortezomib (Velcade) en dexamethason.

verpakking pomalidomide (Imnovid) capsules
verpakking pomalidomide (Imnovid) capsules

Bij welke aandoeningen wordt het gebruikt?

Pomalidomide wordt gebruikt bij de behandeling van multipel myeloom.

Welke bijwerkingen kan het geven?

Net als andere geneesmiddelen kan pomalidomide bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, obstipatie, moeheid, koorts, pijn in de rug, spierzwakte, perifeer oedeem, hoesten, kortademigheid, duizeligheid, slapeloosheid, tintelingen in de vingers en/of tenen, en tremor. Ook kunnen afwijkingen in het bloed optreden, waaronder bloedarmoede, trombocytopenie, leukopenie, neutropenie en hypokaliëmie.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de Samenvatting van de Productkenmerken in de EPAR van Imnovid. EPAR staat voor European Product Assessment Report. Het is een officieel document van het Europees Geneesmiddelen Agentschap.


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van pomalidomide (Imnovid) vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven