Belimumab

Bijgewerkt op 14 september 2023

Wat is belimumab?

Belimumab is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde vormen van systemische lupus erythematodes (SLE). Het middel wordt op de markt gebracht door de firma GlaxoSmithKline onder de merknaam Benlysta. Benlysta wordt toegediend als injectie.

Benlysta (belimumab)
Benlysta injectievloeistof

Benlysta behoort tot de groep van geneesmiddelen die ‘biologicals‘ wordt genoemd. Biologicals zijn eiwitmoleculen die geschikt zijn als geneesmiddel. Ze worden langs biotechnologische weg geproduceerd. Omdat het eiwitten zijn kunnen ze alleen als injectie of in een infuus worden toegediend.

Welke bijwerkingen kan het geven?

De volgende bijwerkingen kunnen voorkomen:

Omdat het middel inwerkt op het afweersysteem kunnen ook infecties ontstaan. Voorbeelden van dergelijke infecties zijn bronchitis en blaasontsteking (cystitis).

Verder lezen

Voor meer informatie over dit middel verwijzen wij naar de bijsluiter.


Niet gevonden wat je zocht?

Heb je hier niet gevonden wat je zocht dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Andere lezers kunnen daar dan op reageren. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikers van belimumab (Benlysta) vragen stellen, ervaringen delen of bijwerkingen melden. Ook als je zelf geen gebruiker bent maar meer over dit middel wilt weten kun je een reactie plaatsen. Zo kan een uitgebreide online discussie ontstaan. Kijk bijvoorbeeld eens op de webpagina over simvastatine. Om spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Het kan een aantal uren duren voordat de reactie op de website verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven